Dane osobowe

Konsultacje, audyty, przygotywanie dokumentacji z zakresu ochrony danych osobowych i ochrony prywatności. Praktyczne wskazówki odnośnie regulacji krajowych i międzynarodowych w kwestii przetwarzania danych osobowych.

Partner, radca prawny
Michał Czuryło
+48 504 035 553
Partner, radca prawny
Michał Czuryło
+48 504 035 553

Odpowiednia ochrona danych osobowych to – ze względu na regulacje prawne – obszar, bez którego obecnie żadne przedsiębiorstwo nie może sprawnie funkcjonować. Przygotowanie i wdrożenie skutecznej strategii zbierania, przetwarzania oraz ewentualnego przechowywania zebranych danych wpływa nie tylko na wzrost zaufania do firmy, ale również chroni przed konsekwencjami prawnymi wynikającymi z przepisów prawa, głównie rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO).

RODO – zabezpiecz swoje dane osobowe

Nasza kancelaria zajmująca się prawnym zabezpieczeniem danych osobowych, oferuje w tym zakresie:

  • konsultacje – analiza zgodności rozwiązań wykorzystujących dane osobowe;
  • audyty sprawdzające poziom wdrożenia procedur przetwarzania danych osobowych wynikających m.in. z RODO;
  • przygotowanie dokumentacji związanej z systemem przetwarzania danych osobowych;
  • reprezentacje w postępowaniach zarówno przed organami władzy publicznej, jak i sądami w sprawach dot. przetwarzania danych osobowych;
  • szkolenia na których dzielimy się praktycznymi wskazówkami dotyczącymi spełniania wymagań wynikających z przepisów.

Ochrona danych osobowych – na jakich przepisach bazujemy?

Podejmując dla Państwa działania z zakresu ochrony danych osobowych i ochrony prywatności, bazujemy na regulacjach krajowych i międzynarodowych. Spośród aktów prawnych, z których korzystamy, wyróżnić należy:

  • rozporządzenie o ochronie danych osobowych (RODO);
  • ustawę o świadczeniu usług drogą elektroniczną;
  • ustawę o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji;
  • regulacje branżowe, takie jak prawo telekomunikacyjne i bankowe.

Kontakt

Konieczny, Wierzbicki
Kancelaria Radców Prawnych sp.p.
Warszawa

ul. Piękna 15 lok. 34

+48 12 3957161

kancelaria@kwkr.pl

    Strona jest chroniona przez Google reCAPTCHA v3. Więcej informacji o Google reCAPTCHA znajduje się w polityce prywatności i warunkach świadczenia usług.

    Administratorem Twoich danych osobowych jest Konieczny, Wierzbicki Kancelaria Radców Prawnych Sp. p. z siedzibą w Krakowie, ul. Kącik 4, 30-549 Kraków.
    Przetwarzamy Twoje dane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość przesłaną przez formularz kontaktowy i dalszej komunikacji (co stanowi nasz prawnie uzasadniony interes) – przez czas nie dłuższy niż konieczny do udzielenia Ci odpowiedzi, a potem przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Masz prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich kopii, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego. Więcej szczegółów znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
    Autoryzowany Doradca New Connect Invest in Poland british polish chamber of commerce Laureat Rankingu Kancelarii Prawniczych Rzeczpospolitej 2018 CATALYST Autoryzowany Doradca Irish polish chamber of commerce restrukturyzacja.pl